Vnitřnosti - ledviny, játra, žaludky, plíce, dršťky

Hovězí, drůbeží nebo třeba i jehněčí vnitřnosti jsou pro psy velmi prospěšné a obsahují mnoho důležitých vitamínů.

Vnitřnosti jsou nezbytnou součástí přirozené stravy psů i koček. Avšak obsahují velké množství purinových látek a proto nejsou vhodné při onemocnění ledvin.

Výživově nejhodnější jsou játra, která mají nejvyšší koncentraci stopových prvků a vitamínů A a D. Někteří psi můžou být na množství játry v krmení citlivý a reagovat průjmově, proto podávejte játru jako část krmné dávky spolu se svalovinou nebo masitými kostmi. Pokud je vám nepříjemné krájení a zpracovávání syrové játry, pak v nabídce najdete už namleté směsi - hovězí s droby, vepřové s droby i drůbeží s droby, které obsahují jak maso, tak směs vnitřností.

ledviny+krky+jáhlyHovězí ledviny obsahují kromě stopových prvků, vitamínů B a C hodně železa.

Hovězí dršťky mají specifický zápach. U psů jsou velmi oblíbené, působí velmi pozitivně na zažívání. Obsahují látky, které upravují střevní mikrofloru. Dršťky mají vyrovnaný poměr vápníku a fosforu a můžete je do zvířecího jídelníčku přidávat velmi často.

Drůbeží žaludky jsou nejen bohaté na vitamíny, ale také jsou velmi dietní a lehce stravitelné. Jsou velmi vhodné pro starší psy.

U nás doma jsou vnitřnosti (kromě syrové játry) velmi oblíbené. Játru dávám jen občas a to ještě vařenou a ve velmi malém množství, protože ji naši psi syrovou odmítají a i po větším množstvím vařené průjmují.. Ale ledviny, dršťky i žaludky dávám hodně často v kombinaci s krkama, křídlama a pod. Na obrázku jsou hovězí ledvinky + kuřecí krky + jáhlový mix.